onsdag 14 januari 2015

Daniel Pipes skriver klarsynt om läget i Sverige

Detta har jag kopierat från den utmärkte Daniel Pipes:
 

"Har svenskarna just bestämt att begå nationellt självmord? :: Daniel Pipes


av Daniel Pipes
National Review Online
30 december, 2014

 Ve den i Sverige som har en annan åsikt än den ortodoxa uppfattningen att det är fint och nobelt att ta emot ett stort antal utblottade människor från sådana länder som Irak, Syrien och Somalia. Att ens argumentera mot att tillåta hela en procent per år av ett lands befolkning att invandra till Sverige från sämhällen som är helt annorlunda det svenska samhället, kan göra att man hamnar på undantag såväl politiskt som socialt, ja till och med komma på kant med lagen. (Jag känner en journalist som hotas med arrestering för en liten meningsskiljaktighet i detta ämne). Att hävda att det finns en svensk kultur som är värd att bevara möts med förvåning.

Och ändå är verkligheten med invandringen uppenbar för alla: bidragsberoende, våldsamt bigotteri mot kristna och judar och en rad olika sociala problem från arbetslöshet till politiskt motiverad våldtäkt. Följaktligen väljer ett växande antal svenskar – trots kända risker – att välja bort konsensus och oroa sig för sitt lands kulturella självmord.
Tabut för sådana attityder innebär att de politiska partierna, med endast ett undantag, ståndaktigt stöder fortsatt invandring. Endast Sverigedemokraterna (SD) erbjuder ett alternativ: verkliga ansträngningar att integrera de invandrare som finns i landet och en 90 procentig minskning av framtida invandring. Trots ett osmakligt nyfascistiskt förflutet (inte något unikt för dem, förresten) så har SD blivit alltmer respektabelt och har belönats med valframgångar, man har gått från 3 procent i valet 2006 till 6 procent 2010 till 13 procent i valet 2014. Alla svenskar jag talade med under mitt besök i Sverige nyligen förväntar sig att SD kommer att växa ytterligare, något som nyligen genomförda opinionsundersökningar bekräftar.
Om ett parti eller block av partier skulle få majoritet i Sveriges enkammarriksdag så skulle SD bli i det närmaste irrelevanta. Men Riksdagens två block är nästan jämstora. Tre partier på vänsterkanten har 159 av 349 mandat medan "högeralliansen" (citationstecken för att ange att ur ett amerikanskt perspektiv är de knappast konservativa) bestående av fyra partier, har 141 mandat. Detta innebär att SD med sina 49 mandat har en vågmästarroll.